مقالات مقالات .

مقالات

آلرژی به شیر

واکنش معمولاً به فاصله ی کمی پس از این که شیر مصرف کردید رخ می دهد. نشانه ها و علائم از خفیف تا شدید متغیر هستند و می توانند شامل خس خس کردن ،استفراغ، کهیر و مشکلات گوارشی باشند. همچنین این مشکل می تواند باعث آنافیلاکسی، یک واکنش شدید و تهدیدکننده ی حیات شود.درمان اولیه ، پرهیز از آن و فراورده های لبنی است. خوشبختانه ، بیشتر کودکان همزمان با رشد بر این مشکل غلبه می کنند. در کودکانی که در آنها حساسیت با رشد از بین نمی رود، ممکن است لازم باشد پرهیز از فراورده های لبنی ادامه یابد.

همه حساسیت های غذایی حقیقی به دلیل سوء عملکرد دستگاه ایمنی ایجاد می شوند. اگر شما این مشکل را دارید، دستگاه ایمنی شما برخی پروتئین های خاص شیر را به عنوان مواد مضر شناسایی می کند و باعث تحریک تولید پادتن های ایمونوگلوبولین (IgE) برای خنثی کردن پروتئین می شود. دفعات بعد که با این پروتئین ها مواجه می شوید، پادتن های IgE آنها را شناسایی می کنند و به دستگاه ایمنی شما پیام می دهند که هیستامین و سایر مواد شیمیایی را آزاد کند، که این باعث ایجاد گستره ای از نشانه ها و علائم حساسیتی می شود.
دو نوع پروتئین اصلی در شیر گاو وجود دارد که می توانند باعث واکنش حساسیتی شوند:

کازئین: که در بخش جامد یافت می شود که دلمه می بندد.وی: که در بخش مایع که پس از دلمه شدن شیر باقی می ماند یافت می شود.ممکن است فقط به یکی از پروتئین های شیر یا هر دو حساسیت داشته باشید. پرهیز از این پروتئین ها ممکن است دشوار باشد چون در برخی غذاهای فراوری شده نیز یافت می شوند. و بیشتر افرادی که به شیر گاو واکنش نشان می دهند به شیر گوسفند، بز و بوفالو هم واکنش نشان خواهند داد.

سندرم التهاب روده ی القا شده با پروتئین غذا (FPIES)

همچنین حساسیت غذایی می تواند باعث حالتی شود که حساسیت غذایی تاخیری نام دارد. اگر چه هر نوع غذایی می تواند تحریک کننده باشد،اما شیر یکی از شایع ترین ها است. این واکنش که معمولاً استفراغ و اسهال است، اغلب در طول چند ساعت تا چند دقیقه پس از خوردن ماده ی تحریک کننده رخ می دهد. برعکس برخی حساسیت های غذایی، FPIES معمولاً با گذشت زمان برطرف می شود. همانند حساسیت به شیر، پیشگیری از واکنش FPIES مستلزم پرهیز از شیر و فراورده های لبنی است.

راه قابل اطمینانی برای پیشگیری از حساسیت غذایی نیست، اما شما می‎ توانید با پرهیز از غذاهایی که باعث واکنش ها می شوند از آن ها جلوگیری کنید. اگر می دانید به شیر حساسیت دارید، از شیر و فراورده های لبنی پرهیز کنید. برچسب های مواد غذایی را به دقت بخوانید. مراقب کازئین باشید، کازئین یکی از مشتقات شیر است که می تواند به طور غیرمنتظره ای در برخی غذاها، مانند ماهی تن کنسرو شده، سوسیس یا فراورده های غیر لبنی یافت شود. وقتی در رستوران غذا سفارش می دهید مواد اولیه را بپرسید.

منابع مشخص پروتئین های حساسیت زای شیر، فراورده های لبنی هستند، شامل :

شیر پر چرب، شیر کم چربی، شیر بی چربی، دوغاب
کره
ماست
بستنی، جلاتو
پنیر و هر چیزی که حاوی پنیر است

وقتی شیر به عنوان مواد اولیه در غذاهای فرآوری شده، شامل محصولات پخته شده و گوشت های فراوری شده به کار رود، پیدا کردن آن دشوارتر است. منابع مخفی شیر شامل این موارد هستند :


وی
کازئین
مواد اولیه ی غذایی با پیشوند «لاکت»، مانند لاکتوز یا لاکتات
آبنبات، شکلات، نوقا و کارامل
پودرهای پروتئینی
طعم دهنده ی ساختگی کره
طعم دهنده ی ساختگی پنیر
هیدرولیزات ها

حتی اگر روی یک غذا برچسب «بدون شیر» یا «غیر لبنی» خورده است، ممکن است حاوی پروتئین های حساسیت زای شیر باشد، پس شما باید برچسب را به دقت بخوانید. اگر شک دارید، با تولیدکننده تماس بگیرید تا مطمئن شوید یک فراورده حاوی مواد اولیه ی شیر نیست. وقتی بیرون از خانه غذا می خورید، در مورد چگونگی آماده سازی غذاها بپرسید. آیا روی استیک شما کره ی آب شده ریخته است؟ آیا غذای دریایی شما قبل از پخت در شیر خیسانده شده است؟

اگر در خطر واکنش حساسیتی جدی هستید، با پزشک در مورد حمل و استفاده از اپی نفرین (آدرنالین) اورژانسی صحبت کنید. اگر تا کنون واکنش شدید داشته اید، از یک دستبند یا گردنبند هشدار پزشکی استفاده کنید تا دیگران بدانند شما حساسیت غذایی دارید.

 

 

https://getzoop.com


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۲۴:۲۷ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)